Twitter’da az kullandığımız 5 özellik

1- Listeler

Twitter’da listeleme özelliğini biliyorsunuz değil mi, biz de daha önce burada anlatmıştık. Peki kullanıyor musunuz? Hemen başlamalısınız, kesinlikle büyük rahatlık özellikle de twitter’ı çok aktif kullanan biriyseniz. Unutmayın ki listelerinizin herkese açık olması gerekmez, sadece sizin görebildiğiniz listeler oluşturabilir, böylelikle o listedeki hesapların akışlarını tek tuşla okuyabilirsiniz. O kadar hesapla kim uğraşacak diyorsanız, en kolayı en yakınlarınızdan oluşan bir liste yapabilirsiniz.

2-Devam eden tweet’ler

Bazen 140 karakter yetmiyor, bazen de -ne kadar twitter mantığın aykırı olsa da- bir şey açıklanıyor oluyor, vs. Bu durumda ya bir sonraki tweet’in başına + işareti konuluyor, ya da çok daha uzun bir metinse tweet’lere tek tek 1-, 2-, 3- diye numaralandıranlar oluyor. Gerek yok! İlk yazdığınız tweeti açın, ‘reply’ yani yanıtla’ya basın fakat otomatik olarak çıkan mention’ı (@) silin. Böylelikle ilk tweet’i okuyan altında gelen diüerlerini de okuyabilir, üstelik alt alt görerek. Bu özellikle yardım duyurularında işe yarıyor; ‘Kan aranıyor’ ve ‘Bulundu!’ gibi.

3-Mention’ı cümle içine sokmak

Çoğu kimse biliyor, çoğu kullanıcı farkında değil ama bir kişinin tweet’ine yanıt verdiğinizde, @ satır başındaysa cevabınızı yalnızca o ve ikinizin ortak takipçileri görür. @’li tweetler bildiğiniz gibi genel akışta görülmez, ‘tweetler ve yanıtlar’ başlığında görünür. Bazen o yazılanın herkes tarfından o anda okunmasını isteriz, o zaman da, @’ı cümlenin içine veya en sonuna ekleriz. Bunun pratik yolu ise şu, reply’a basın, @ otomatik olarak çıkıyor ya, onun soluna bir nokta koyun. Sistem oraya bir şey yazılmış gibi algılıyor ve tweet herkes tarafından görülebiliyor, düşük cümle kurmaktan da kurtuluyorsunuz.

twitter-hashtag4- # kullanma

#’leri görüyoruz, kullanıyoruz, paylaşıyoruz ama gerçekten işe yaradığını farkında mıyız? En basitinden takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız # kullanmak önemlidir. Sizinle aynı ilgi alanlarından kişileri bulmak istiyorsanız, ve/veya sadece bir konu hakkındaki akışa tek tık ile erişebilmek istiyorsanız # kullanın. İlginizi çeken konulardaki #’li tweet’leri yanıtlayın, görüş bildirin, sosyalleşin. :)

5- Mute’lamak

Adı üstünde ‘çok öten’* birini susturabilirsiniz, takipten çıkarmadan ve kalbini kırmadan. Sadece mute’layın, nasıl yapılacağını burada anlatmıştık- ve akışınızı hafifletin, zaman kazanın.

*tweet : (İng) cıvıltı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.