Çocukların çizimlerini saklamanın teknolojik yolu

teknolojik-yolu

Onlar her yerdeler, her köşeden çıkıyorlar! Çekmecelerden, çantalardan, ceplerden.. Pörçük pörçük kağıt parçacıkları. Neden mi bahsediyoruz, çocuklarımızın ‘faaliyetler’inden :) Çocukların çizimlerini saklamanın teknolojik yolunu bulduk, gelin bu dijital çözümü paylaşalım;

Çocukların faaliyetlerini saklamanın teknolojik yolu

Atmaya kıyamıyoruz, nasıl kıyılır ki! Ancak kabaca hesap yaptığımızda, her gün biriken en az 2 çizim, yılda en az 700 sayfa ediyor. Anaokuluna başladığında okuldan eve gelenler, ekstra boyamalar, el işleri, kartlar, faaliyetler derken yıllık sayı 1000’e varıyor! Rakam şaka gibi, tevekkeli çekmecelere sığdıramıyoruz.

Teknolojik Anneler olarak şöyle bir pratik yöntem bulduk; 

Çocuğumuz için bir mail hesabı açıyoruz. Gmail örneğin.

Hesap ismi olarak çocuğun adı, bilgileri olması gerekmiyor. ‘alininkutusu’ olsun mesela kullanıcı adı.

Şimdi ‘atabileceğiniz’ resimlerin, çizimlerin, boyamaların fotoğrafını çekin. (Atabileceğiniz dedik, çünkü elbette kıyamadıklarınız olacak; en güzelleri, en sevdiklerinizi, en değerlileri mutlaka saklayın.)

Çektiğiniz fotoğrafları bu e-posta hesabına gönderin!

Büyüdüğü zaman bu adresi kendisine verin. Bakalım neler çıkacak karşısına!

Güzel bir doğum günü veya mezuniyet hediyesi olabilir değil mi..

Telefonunuzla her gün çektiğiniz fotoğrafları da posta kutusuna gönderebilirsiniz. Ancak, iş çığırından çıkmasın istiyorsanız maillerin konu kısmına tarih bilgisi veya bilgi girin mutlaka.

İsterseniz, fotoğraf değil video da çekebilirsiniz. Çocuğa çizdiğini anlattırabilirsiniz, 1 dakikayı geçmeyen videolar çekerseniz maile kolayca gönderebilirsiniz yine.

Bu fikrimizden yola çıkıp ‘Yoook, mail adresi bana yetmeyecek!’ derseniz, bulut bilişim üzerinde hesap oluşturabilir ve/veya görselleri ve videoları bu hesapta daha kapsamlı ölçekte depolayabilirsiniz.

Hesabınızı Gmail’den aldıysanız; drive’da hali hazırda 15GB deponuz bulunuyor. Arzu ettiğinizde bu depoyu aylık 1,99$ gibi bir ücretle 100GB’a (veya üstüne) genişletebiliyorsunuz.

Ya da ‘her şey elimin altında ulaşılabilir olsun’ diyorsanız, sırf bu iş için ayıracağınız bir harici diskte depolayabilirsiniz.

Bunlara da göz atın;

Eğer henüz yaşı tutmayan çocuğunuza sosyal medya hesabı açmayı düşünüyorsanız “İnternette neyi ne kadar paylaştığınıza dikkat!” yazımıza uğramanızı tavsiye ederiz.

“Çocuklar için teknoloji, internet ve güvenlik” konulu yazımıza ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.