Otsimo’dan otizm sendromlu çocuklara teknolojik oyunlar
Otizm sendromlu çocuklar için geliştirilmiş, tamamen çocukların durumuna özel olarak tasarlanmış eğitsel oyunlar var desek? Üstelik mobil platform Otsimo, 18 ayrı eğitsel oyun içeren bu çok özel uygulamayı tamamen ücretsiz sunuyor!
Otizm sendromlu çocuklara teknolojik oyunlar
Mobil bir platform olan Otsimo, otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlıyor.
Otsimo Çocuk
Otsimo Çocuk, eğitsel oyunlar içeren, ücretsiz bir uygulama. Uygulamada tam 18 oyun var. Üstelik her ay 2 oyun daha uygulamaya ekleniyor. Bunun için sadece uygulamayı zaman zaman güncellemeniz yeterli. Oyunların hepsi elbette çocukların gelişimine katkı sağlamak için özel geliştirilmiş, eğitsel oyunlar.
Örneğin Otsimo’nun en etkili oyunu, konuşma yetisi olmayan kişilerin semboller yardımıyla iletişim kurmasını sağlayan Otsimo AAC. Bu oyun ile konuşma yetisi olmayan kişilerin semboller yardımıyla iletişim kurmasını sağlıyor. Otsimo AAC sayesinde bugüne kadar toplam 266 bin kelime konuşulmuş durumda.
Anne gözüyle yorumumuz;
Otizmli çocukların da içeriği zengin, güncel, yoğun ve kaliteli bir eğitim alabilmeleri çok önemli. Bu noktada eksik kalan eğitimin akıllı cihazlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlayan Otsimo’yu tebrik ediyoruz. “Uygulamalı davranış analizi” (ABA: Applied Behavior Analysis) temel alınarak hazırlanan uygulamadaki oyunların, çocuğun yaşına ve durumuna göre açılması, oyunların kademeli oluşu ve çocuğun durumuna göre şekillenmesi çok güzel. Oyunlarda ebeveyn erişimi olması, Otsimo Aile ile çocukla ve performansı ile ilgili tüm verilere ve seçeneklere ulaşabiliyor olmak da ayrı bir artı özellik. Bahsettiğimiz ABA özelliği sayesinde çocuğun tarzına göre ona özel istatistikler oluşturuluyor ve tavsiyeler veriliyor. Bu yapay zeka sayesinde tamamen çocuğa özel bir öğrenim metodu oluşmuş oluyor.
AAC Nedir?
Çeşitli sebeplerden dolayı konuşma zorluklarıyla karşı karşıya kalan bireyler, çevreleriyle iletişim kurabilmek için AAC (Augmentative Alternative Communication) tekniğinden yararlanıyor. ‘Augmentative’ pano üzerindeki görselleri ve şekilleri anlatırken, ‘alternative’ ise sisteme dahil olan sesli komutlar anlamına geliyor. Günlük hayatta sık kullanılan özneler, fiiller ve söz öbeklerinin kontrol edilebilir görsel kartlar içinde yer almasına AAC panosu veya tablosu adı veriliyor. Bu sayede kas sistemi gelişmezliği veya beyinde oluşan hasarlardan kaynaklı konuşma yeteneğine sahip olmayan veya sonradan kaybeden insanlar, AAC panosu üzerinden zorlanmadan karşılıklı hem sesli hem de yazılı iletişim kurabiliyor.AAC Panoları, hazırlandıkları dilde en çok kullanılan 500 kelimeye yer verecek şekilde hazırlanıyor. AAC Panosu sayesinde kullanıcı, zorlanmadan karşısındakine isteklerini ve düşüncelerini anlatabiliyor.
otzimli çocuk bakımı gerçekten çok zor, Allah yardımcıları olsun. benim kızkardeşimin çocuğu da aynı sıkıntıda maalesef. belki biraz büyüyünce daha kolay oluyor ama bebeklik döneminde gerçekten çok acı verici :// Allah kimseye yaşatmasın. otizmli çocuk bakımı ile ilgili kardeşime bu yazı http://blog.teyzesizsiniz.com/orta-seviye-otizmli-bir-cocugun-bakimi/ yardımcı omuştu gerçekten, tavsiye ederim