Cep telefonunuz suya düştüğünde yapmanız gereken 8 şey

Gözümüzden sakındığımız, gün boyu elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarımız hiç beklenmedik bir anda suya düşebilir. Suya düşer dediysek aklınıza illa deniz veya havuz gelmesin. Çantanızdaki su şişesinden, masanızdaki çaydan veya televizyon başında içtiğiniz meyve suyunun dökülmesiyle telefonunuz suyla tanışabilir. Peki böyle bir durumda telefonunuzun en az hasarla kurtulması için ne yapmalısınız?

İşte telefonunuz suya düştüğünde yapmanız gereken 8 şey:

Telefonu hemen sudan çıkarın
Telefonu hemen sudan çıkarın ve kağıt havlu, masa örtüsü o an yakınınızda ne varsa bir iyice kurulayın.

Telefonu kapatın
İlk yapmanız gereken telefonunuzu kapatmak olmalı. Telefonunuz açık olursa sızan su, çalışan cihazın ısısı sebebiyle kısa sürede diğer parçalara yayılabilir.

Pilini ve Sim kartını çıkarın
Telefonunuz tatlı suya düştüyse, cihazın pilini çıkarmakla işe başlayın. Böylece cihazın kısa devre yapmasının önüne geçebilirsiniz. Sonrasında ise telefonun SIM kartını çıkarın. SIM kartlar telefon bozulsa bile işlevini yitirmiyor.

Tuzlu suya düştüyse dikkat!
Eğer telefonunuz tuzlu suya düştüyse, yapacağınız ilk iş, cihazın pilini ve SIM kartını çıkarıp tatlı suya batırmak olmalı. Suyla temas etmiş bir cihazı tekrar suya bırakmak mantıklı gelmiyor olabilir. Ancak tuzlu suyun içeriğindeki kristaller telefonunuzun bazı parçalarına zarar verebiliyor. Bu nedenle telefonunuzu biraz tatlı suda bekleterek cihazı kristallerden arındırabilirsiniz. Ardından kuru bir bezle telefonu güzelce silin.

Temiz bir havlu ile kurulayın
Telefonun suyla temasını kestiğiniz anda temiz bir havlu veya kuru bezle nazikçe kurulayın. Telefonu biraz sallayıp içinde kalan suları çıkarmaya çalışabilirsiniz. Telefonun dışının iyice kuruduğuna emin olduktan sonra diğer uygulamalara geçebilirsiniz.

Pamuk ve kulak temizleme çubuğundan yararlanın
Havlunun yanı sıra pamuk ve kulak temizleme çubuğunu kullanabilirsiniz. Normal bez ve havlular suyu yeterince iyi çekemeyebilir. Kurulama işleminin daha etkili olabilmesi için suyu daha iyi çeken pamuktan faydalanabilirsiniz. Telefondan çıkardığınız parçaları da pamuk ile tekrar kurulayıp ufak delikleri kulak temizleme çubuğuyla silebilirsiniz.

Slika Jel
Yeni aldığınız kıyafetlerin ceplerinde ve çantalarda bulunan kağıt paket içerisindeki bu kum tanecikleri, ürünlerin paslanma ve küflenmesini önleyen, nem alıcı bir toz. Peki bu ne işe mi yarayacak? Telefonunuzu slika jel ile dolu bir kaba koymanız, cihaza sızmış olan su ve nemin hızlı bir şekilde emilmesini sağlayacak.

Slika jel yerine pirinç de olur
Evinizde veya bulunduğunuz ortamda slika jel yoksa, doğal kurutma yöntemi olarak pirinci deneyebilirsiniz. Telefonu pirincin içerisine koyduğunuzda, pirinç tanecikleri cihazın içindeki suyu hızlıca emer. Pirinç dolu bir kavanoza telefonunuzu koyup kapağı kapalı bir halde 1-2 gün bekletmenizi öneririz.

cepfix-cep-telefonu-tamiriAncak bu yöntemi uygularken telefonun pirinç içerisinde hava almayacak şekilde durmasına özen gösterin. Hava almasını engellemek için vakumlu poşet veya yiyecek saklama kabından yararlanabilirsiniz. 48 saat sonrasında telefonunuz tamamen kurumuşsa, ilk işiniz şarja takmak olsun. Şarjı %100 olana kadar doldurun. Cihaz kapalıyken batarya %100 dolu görünüyorsa, açılırken daha az sorunla karşılaşabilirsiniz. Şarj dolduğunda telefonunuzu açmayı deneyin.

Telefonunuza suya düşütüğünde bu önerilerimize uyarak telefonunuzu kurtarabilirsiniz. Ancak tüm bu uygulamaları yaptığınız halde olumlu bir gelişme göremediyseniz, çareyi Cepfix’de bulabilirsiniz. Cep telefonu tamiri servisi olan Cepfix, akıllı telefonlarınızda meydana gelen birçok soruna çözüm buluyor. Cep telefonu cam kırılması, ses sorunu, kendiliğinden kapanma, görüntü problemi ve benzeri pek çok arıza için Cepfix’e başvurabilirsiniz.Cepfix’de arıza durumuna göre tahmini fiyat alarak Cep telefonu tamir fiyatları hakkında fikir edinebilirsiniz.

2 thoughts on “Cep telefonunuz suya düştüğünde yapmanız gereken 8 şey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.