Google+ kapanması ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler

google+ kapanıyor muGoogle+ kapanıyor mu?

Evet doğru duydunuz, emektar Google+ kapanıyor! Google, Aralık 2018’de Google+ hizmetini kapatacaklarını duyurdu. Buna sebep olarak kullanım oranı düşüklüğünü ve tüketicilerin beklentileri ile uyuşmazlıklar yaşadıklarını belirttiler.

Google+ kapanma tarihi

2Nisan2019 Google+’ın resmen kapanış tarihi.

4 Şubat’tan itibaren yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız.

2 Nisan’da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak.

Google+ fotoğraflarım silinecek mi?

EVET! Sistemdeki fotoğraf ve videolarınız arşivinizden ve Google+ sayfalarınızdan silinecek. Ancak silme işlemi anında gerçekleşemeyeceğinden (işlem aylar sürebilir), bazı kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının kimi kısımlarını etkinlik günlüğü üzerinden görmeye devam edebilir ve Google+ tüketici sürümü silinene kadar G Suite kullanıcıları, bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir. Fakat bu silinmeyecekleri anlamına gelmiyor. İşlem sırayla devam edecek.

Önemli! Google+ kapanırken dikkat etmeniz gerekenler

  1. Google Fotoğraflar‘da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz. Google Fotoğraflar hesabınıza fotoğraflarınız yedekliyse, kayıp yaşamayacaksınız.
  2. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz.
  3. Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız, önümüzdeki günlerde bu düğmelerin artık çalışmayacak! Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. Google ile Oturum Açma düğmesini gördüğünüz her yerde Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz.
  4. Google+ grubunuz varsa, Google+ Topluluğu verilerinizi indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak.
  5. Google+ ürününü kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız; paylaşımlarınız 4 Şubat’ta Blogger’dan, 7 Mart’ta da diğer sitelerden kaldırılacak. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019’dan itibaren silinecek.
  6. G Suite duruyor. G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin olmaya devam edecek.

Ülkemizde çok aktif kullanılan bir Google hizmeti değildi ama fotoğraflar ve gruplar konusu mühim, mutlaka siz farkında bile olmadan kayıtlarınız vardır. Bir kontrol edin deriz. Daha fazla sorunuz varsa yorum bırakabilirsiniz.

 

 

 

Yorumunuz



This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.